Comunicació

TV3 farà servir per primera vegada la tecnologia 5G per retransmetre la manifestació de la Diada

Serà el primer cop a tot l’Estat en què una cadena de televisió retransmet un acte en directe a través d’aquesta xarxa

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Generalitat promouen la primera transmissió amb tecnologia 5G des de dins de la manifestació de la Diada, a la plaça d’Espanya. D’aquesta manera es vol validar els beneficis i les possibilitats que obre l’aplicació del 5G en el sector audiovisual i més concretament en les transmissions televisives en directe. És el primer cop que una cadena de televisió fa una transmissió en directe a través de la xarxa 5G comercial des d’un entorn públic, obert i multitudinari a tot l’Estat.

Aquesta transmissió serà possible gràcies a la iniciativa de la CCMA i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública en el marc de l’aliança 5G Barcelona, i a la xarxa 5G de Vodafone, que aporta la connectivitat a través de les antenes 5G que ja té desplegades i disponibles a la ciutat de Barcelona. A banda de ser la primera vegada que una transmissió multicàmera de TV3 inclou aquesta tecnologia per al transport de senyal (imatge i so), serà el primer cop a tot l’Estat en què una cadena de televisió retransmet un acte en directe a través de la xarxa 5G comercial (és a dir, ja disponible) des d’un entorn real públic, obert i multitudinari.

Un equip de TV3, situat a peu de carrer des de la plaça Espanya, anirà equipat amb un telèfon intel·ligent 5G de Samsung amb la voluntat de captar el punt de vista dels manifestants. El senyal i la connexió no es fa per les vies d’enllaç tradicionals sinó a través de la xarxa de telefonia mòbil 5G de Vodafone.

A més, també es farà ús de la xarxa 5G per fer arribar el senyal d’una altra càmera que estarà situada dins una habitació de l’Hotel Catalonia Plaza. Aquesta càmera estarà connectada a la seu de TV3 mitjançant un terminal Samsung 5G i tindrà una fibra òptica de ’backup’, cosa que suposa un canvi de paradigma, ja que habitualment la fibra òptica és l’enllaç primari, i la xarxa mòbil, el ’backup’ o secundari.

5G

Segons ha explicat la CCMA, El transport del senyal mitjançant 5G en un entorn real com és la manifestació de la Diada, amb gran concentració de persones i, per tant, de dispositius mòbils i trànsit de dades, permet garantir la qualitat de la connexió necessària per a una connexió de vídeo professional. Així, ha indicat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, les característiques pròpies que aporta la tecnologia 5G (gran ample de banda), com són l’augment de la velocitat de transmissió de dades i un retard mínim en les comunicacions respecte a les xarxes 4G (baixa latència), obren un ventall ampli de noves possibilitats que “transformaran la realització, els continguts i altres aspectes tècnics i professionals de les transmissions en directe de tot tipus, sobretot de les d’esdeveniments multitudinaris com és la manifestació de la Diada”.

En aquest sentit, el fet que el periodista de TV3 retransmeti el senyal d’imatge i so a partir d’un equip mínim i lleuger (un telèfon intel·ligent de darrera generació amb suport estabilitzador) dona molta autonomia de moviments al redactor i acosta la retransmissió a la ciutadania, perquè permet acostar-se de manera menys intrusiva als manifestants.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PATRYCIA CENTENO
EXPERTA EN COMUNICACIÓ POLÍTICA NO VERBAL

“La pandèmia ha fet evident qui és líder i qui no, i ha reforçat les dones”

girona
L’Última Hora, 26 de maig

L’Última Hora, 26 de maig

BARCELONA
L’Última Hora, 25 de maig

L’Última Hora, 25 de maig

BARCELONA
En Temps Real, diumenge 24 de maig

En Temps Real, diumenge 24 de maig

Barcelona
En temps real, dissabte 23 de maig

En temps real, dissabte 23 de maig

Barcelona

El 77,6% dels catalans volen sèries i pel·lícules doblades en català a les plataformes digitals

barcelona
L’Última Hora, 21 de maig

L’Última Hora, 21 de maig

BARCELONA
En Temps Real, 19 de maig

En Temps Real, 19 de maig

BARCELONA
En Temps Real, 18 de maig

En Temps Real, 18 de maig

BARCELONA