Cultura

Fundada pels llibres

El Departament de Cultura i les quatre diputacions constitueixen el Consell de la Mancomunitat Cultural, amb l’objectiu d’afermar “estructures d’estat”

Borràs va evocar Jules Romains per dir que “Catalunya havia estat fundada pels llibres”

El Departament de Cultura i les quatre diputacions constitueixen el Consell de la Mancomunitat Cultural. Es tracta d’un òrgan de cooperació cultural que permetrà coordinar projectes i treballar conjuntament disciplines diverses: arts escèniques, arts visuals, música, museus i biblioteques i anar més enllà del que algun dels representants de les diputacions ha anomenat “estructures d’estat”.

Ahir al saló Torres Garcia de la Generalitat van convocar una roda de premsa amb l’assistència de la consellera Laura Borràs i la participació del president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol Esteve, i el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella. Junts van exposar les bases de cooperació per fer més àgils els reptes de futur culturals. El Consell de la Mancomunitat Cultural té com a objectiu “augmentar la coordinació entre les administracions que tenen competències en matèria de cultura; l’exigència de respondre davant dels ciutadans d’una manera transparent i tan eficient com sigui possible a l’hora de gestionar els recursos públics, i la voluntat de ratificar una dinàmica de col·laboració entre la Generalitat i les quatre diputacions”. Tal com va sintetitzar Borràs, les funcions d’aquest consell es basen en l’intercanvi d’informació referent a les polítiques culturals que afectin la relació entre aquestes institucions. El consell haurà d’elaborar un pla de cooperació que inclogui els projectes, programes i les corresponents línies d’actuació en polítiques culturals. Això implica fer el seguiment i l’avaluació del pla de cooperació esmentat i proposar criteris de coordinació entre les actuacions en polítiques culturals: “A més, es crearan i impulsaran grups de treball tècnics, de caràcter específic, per a l’estudi i anàlisi de les diferents línies d’actuació en l’àmbit de la política cultural i s’estudiaran i analitzaran prèviament els projectes que impulsi el Departament de Cultura. Finalment, s’informarà sobre les qüestions que plantegin els diferents temes de cooperació i es resoldran dubtes que puguin sorgir.” Amb el seu entusiasme encomanadís, la consellera Borràs va insistir en la modernització, la vocació de servei territorial i va acabar amb una cita de Jules Romains que va accentuar en la seva visita a Barcelona el 1920: “Moltes nacions han estat fundades per l’espasa. La nova Catalunya ha estat fundada pels llibres.”Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.