Cultura

Codis QR informatius a totes les escultures de Girona

A petició de l’associació Amics de la Unesco, l’Ajuntament millorarà la senyalística, en la qual hi haurà el nom de l’escultura i l’autor

Hi sortiran més dades entrant al codi QR, com ara si estan apadrinades

Posar a disposició dels ciutadans més informació sobre la vuitantena d’escultures que hi ha a Girona. És una de les iniciatives que preveu impulsar l’Ajuntament, a petició de l’associació Amics de la Unesco. El regidor de Cultura, Carles Ribas, explica que es vol millorar i unificar la senyalística que hi ha a les obres, amb el propòsit que en totes s’hi puguin trobar detalls essencials d’interès. La intenció és que als senyals que es col·locaran al costat de cada escultura hi aparegui el títol de la peça, que s’identifiqui el nom del seu autor o autora i que també hi hagi un codi QR. Mitjançant aquest codi s’anirà a parar a un enllaç on hi hauran les dades ampliades per aprofundir en la història de l’escultura, del seu creador o saber si està apadrinada per algun centre educatiu, entitat o associació de veïns. El projecte –la contractació del qual s’executarà per fases– permetrà establir uns mateixos criteris, ja que els tipus de referències que hi ha ara entre una escultura i una altra són diferents.

El regidor recorda que “fa quatre o cinc anys” es va elaborar un estudi de totes les escultures que hi ha arreu de la capital gironina, i s’aprofitarà per actualitzar aquest treball. Ribas posa en relleu que “es pretén referenciar el patrimoni” i també es té la voluntat de portar “un major control de les escultures, de tal manera que si són objecte de pintades o d’algun desperfecte, s’arregli amb més celeritat”. “D’una banda, hi ha tota la part de la nova senyalística, que es durà a terme des de l’àrea de Cultura. I, paral·lelament, hi intervé l’àrea de Via Pública, ja que les brigades inspeccionen i controlen el seu estat.”

La presidenta de l’associació Amics de la Unesco de Girona, Dolors Reig, diu que l’entitat ha estat demanant des del 2004 –tant per escrit com verbalment– que es faci realitat la nova senyalística. Celebra, en aquest sentit, que el consistori hagi confirmat que es tirarà endavant la proposta. “La idea és que s’instal·li una mena de faristol, en el qual hi hagi, entre altres, el logotip de l’Ajuntament i el nostre. I a través del codi QR es donarà més informació de l’obra i del padrí.” De la vuitantena d’escultures que hi ha a la ciutat, 38 estan apadrinades. Apadrinem escultures és un projecte d’Amics de la Unesco de Girona, que es va començar a desenvolupar el curs 2001/02. El seu objectiu és fomentar l’apropament al parc escultòric de les poblacions per tal de poder-lo conèixer, aprendre a estimar-lo i valorar-lo, i ajudar a tenir-ne cura.

LES FRASES

Fa uns quatre o cinc anys enrere es va fer un estudi de les escultures que hi ha a la ciutat, i ara s’aprofitarà per actualitzar el treball
Un dels objectius que es pretenen és referenciar el patrimoni existent al conjunt de Girona
Carles Ribas
regidor de cultura de l’ajuntament de girona
De la vuitantena d’escultures, n’hi ha 38 d’apadrinades per una escola, institut, entitat o associació de veïns
Dolors Reig
presidenta de l’Associació Amics de la Unesco de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.