Cultura

Obres al camí de ronda de la ciutadella de Roses

Els treballs se centren en la recuperació i la consolidació dels fragments del baluard de Sant Andreu

Es donarà continuïtat al recorregut dels visitants

Tot i la incidència de l’estat d’alarma, els treballs de recuperació del baluard de Sant Andreu de la ciutadella de Roses i la seva adequació per a la visita pública continuen en marxa. Les obres tenen com a objectiu principal la recuperació i la consolidació dels fragments del perímetre del baluard conservats. Un cop retirades les restes d’esllavissaments sobre el fossat, el projecte vol recuperar la visió en continuïtat del perímetre poligonal del baluard i consolidar l’estructura.

El projecte també vol donar continuïtat d’una manera segura al recorregut dels visitants pel camí de ronda superior de la fortificació. Les obres (adjudicades a Construccions Narcís Matas amb un pressupost de 592.844 euros) van començar el mes de febrer passat i tenen una durada prevista d’execució de vuit mesos. L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, confirmava aquesta setmana passada, coincidint amb una visita d’obres, que es manté la data d’acabament dels treballs l’octubre d’aquest any, si no sorgeixen més imprevistos.

Més excavacions

D’altra banda, recentment es van reprendre les excavacions arqueològiques a la part de la vila medieval situada també al perímetre de la ciutadella de Roses. Es tracta d’unes excavacions organitzades per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la UdG i l’Ajuntament de Roses. Aquests treballs es perllongaran fins al 28 d’agost, i seran dirigits per Lluís Palahí. La campanya té com a principal objectiu la recuperació de la trama urbana de la vila medieval.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.