La Borsa
Més valors
Economia

Les exportacions catalanes d’alta tecnologia creixen un 20%

Disminució de la venda de productes de nivell mitjà alt per la davallada en equips elèctrics, maquinària i vehicles

Les exportacions catalanes d’alta tecnologia van augmentar un 20,5% interanual al segon trimestre del 2019, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). En total, Catalunya va exportar productes industrials d’alta tecnologia per valor de 2.157,8 milions d’euros. Per tipologies, destaca l’increment del 21,5% de productes farmacèutics i per zones geogràfiques, les vendes a la Unió Europea (UE) han crescut un 26,5%. En general, creixen les exportacions dels productes industrials de tots els nivells a excepcions dels de nivell mitjà alt, que han baixat un 2,2% bàsicament pel descens de les vendes del grup Materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles, que baixa gairebé un 4%.

Segons el contingut tecnològic, la venda de productes industrials mitjà alt va assolir un valor de 8.613 milions, un 2,2% menys interanual i xifra que suposa una davallada per quart mes consecutiu. Per àrees geogràfiques, les vendes a la UE s’han mantingut estables però les destinades a la resta del món han baixat un 7,1%.

Pel que fa als productes de nivell mitjà baix, les exportacions han assolit 2.898,8 milions, un 13,2% més que en el segon trimestre del 2018. Aquest percentatge s’explica pel fort increment de les exportacions a països de la UE, amb un 20,6%, ja que les destinades a la resta del món han disminuït, un 1,7%. Per productes, han baixat les vendes del grup Cautxú i matèries plàstiques, productes minerals no metàl·lics i metal·lúrgia (-3,6%) i les de productes metàl·lics (-1%), mentre que han augmentat les del grup d’altres productes (+76,9%9).

Per últim, les exportacions de productes de nivell tecnològic baix, amb un valor de 4.683,4 milions, han augmentat un 7,4%. Les exportacions d’aquest àmbit a la UE han crescut un 4,9% i les vendes a la resta del món ho han fet un 12,3%.

Un 16,9% més d’importacions d’alt contingut

L’Idescat també ha informat que les importacions han augmentat en tots els nivells tecnològics però especialment entre els de nivell alt, amb un 16,9% d’increment el segon trimestre del 2019 en comparació amb el mateix període del 2018. Els productes de nivell mitjà alt han augmentat un 0,4% les exportacions, els de mitjà baix un 3% i el de baix nivell tecnològic ho han fet un 2,8%.

Per àrees geogràfiques, les compres de productes industrials fora de al Unió Europea són les que han registrat increments més elevats, amb un increment del 31,7% en el cas dels productes de nivell alt. Precisament és en aquest sector on es registra la davallada més destacada pel que fa a la resta del món, amb un 1,7% menys.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Allau de peticions per ajornar la factura energètica a Naturgy

madrid

El nou restaurant dels Roca obre el 4 de juny

VILABLAREIX

Curs de Ferran Adrià per a l’era post-Covid a la restauració

Girona

Baixa la despesa en pensions per als jubilats

barcelona

Els treballadors de Nissan en vaga es concentren a Barcelona per reclamar la continuïtat de les plantes

Barcelona

El BCE preveu que els bancs de l’eurozona tinguin “pèrdues significatives” per l’impacte de la Covid-19

Brussel·les

Maroto defensa el “futur” de Nissan a Barcelona i reclama un nou model elèctric per a la fàbrica

Madrid

El govern espanyol aprova dos préstecs a la Seguretat Social de 14.002 i 16.500 milions d’euros per les despeses del coronavirus

Madrid

Brussel·les proposa un fons de reconstrucció de 500.000 milions d’euros amb més ajudes que préstecs

brussel·les