La Borsa
Més valors
Economia

La Cerdanya i l’Alt Urgell lideren dos projectes de productes de proximitat

El Departament d’Agricultura els ajuda a fomentar la gastronomia local i la pedagogia alimentària

En el marc dels grups d’acció local

El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya posa en marxa el projecte De la terra al plat, en el marc dels ajuts als projectes estratègics dels grups d’acció local de Catalunya del Departament d’Agricultura. De fet, aquest nou projecte dona continuïtat al que ja fa quatre anys que es du a terme, el Mengem d’aquí. Quant al primer d’aquests projectes, el consorci l’impulsa amb la col·laboració de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, l’Associació Menja’t l’Alt Urgell, Productors i Elaboradors Ecològics la Cerdanya i l’Alt Urgell, Associació Agroalimentària de la Cerdanya, Associació Gastronòmica Cuina Pirinenca de la Cerdanya i l’Associació d’Hotels i Allotjaments Turístics de la Cerdanya. El DARP ha aprovat una inversió total de 16.707 euros, que subvenciona en un 90%. Les associacions d’hostaleria i agroalimentàries de les dues comarques aportaran el 10% restant.

Aquest nou projecte vol crear sinergies i enfortir la relació entre els productors i productores agroalimentàries, la xarxa restauradora i hotelera de les dues comarques i els comerços locals com a elements clau per al desenvolupament econòmic de l’Alt Urgell i la Cerdanya. L’eix de treball d’aquest projecte s’estructura en diverses fases, distribuïdes de manera homogènia durant l’any: un primer contacte a través d’un networking, diverses formacions internes de productors i restauradors, un showcooking per la comarca i la creació d’unes jornades gastronòmiques per potenciar el producte local a la restauració de la zona.

LES XIFRES

16.707
euros
és la inversió total al projecte que potencia la gastronomia fonamentada en els agroaliments de la zona.
7
associacions i entitats
de la Cerdanya col·laboren amb el consorci amb aqueset nou projecte.

Quatre anys de pedagogia alimentària

Per al programa Mengem d’aquí, s0ha aprovat una inversió total de 16.292,70 i un ajut del 90% entre el DARP i el Feader. El 10 % d’ajut restant l’aportarà el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el de la Cerdanya. L’objectiu és conscienciar la població sobre la importància de mantenir una alimentació saludable i potenciar el consum de producte local. També vol lluitar contra el malbaratament alimentari en l’àmbit escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Brussel·les retreu a Espanya no haver fet “cap progrés” per garantir la sostenibilitat de les pensions

brussel·les

Barcelona acull una associació per connectar emprenedores i inversors

barcelona

Els treballadors d’empreses robotitzades són 1,4 vegades més productius

barcelona

Els pagesos ja no vendran per sota del cost

madrid

Treballadors de Nissan tallen la ronda Litoral

barcelona
El Suprem anul·la part del conveni de la Generalitat
economia

El Suprem anul·la part del conveni de la Generalitat

Neix a Barcelona la primera cambra LGTBIQ
economia

Neix a Barcelona la primera cambra LGTBIQ

Desencallen les obres de la xarxa de reg de Valls
economia

Desencallen les obres de la xarxa de reg de Valls

economia

Heura rep l’Emprenedor XXI, premi atorgat per CaixaBank