La Borsa
Més valors
Economia

Una badia entre les més belles del món

La badia de Roses, formada per quatre municipis, i la de Santander són les úniques de l’Estat amb el segell Badies més belles del món

Una quarantena de badies d’arreu del món formen part d’aquesta estructura

Aquest mes d’octubre, s’ha fet a Toyama (Japó) el XV Congrés de les Badies més belles del món. Entre la quarantena de badies d’arreu del món que pertanyen a aquest club selecte hi era representada la de Roses, formada pels municipis de Roses, Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador i l’Escala. Amb Santander (Cantàbria), són les dues úniques ubicacions de l’Estat espanyol que ostenten aquest segell turístic de prestigi, i la de Roses és l’única del Mediterrani. La representació empordanesa estava encapçalada per Marta Rodeja, regidora de Promoció Econòmica i Turisme de l’Escala, municipi que assumeix fins al 2020 la presidència de torn de la badia de Roses, que ocupa cada un dels quatre municipis durant dos anys.

“És un segell que ens aporta prestigi, una marca mundial amb un reconeixement internacional”, diu Rodeja. En aquest últim congrés, els participants han intervingut en meses de treball a través de què s’han intercanviat experiències en el camp de la promoció turística.

Entre els principals temes d’enguany, s’hi ha parlat de mantenir els criteris de qualitat que garanteixen l’exclusivitat i el prestigi del segell, especialment pel que fa a la sostenibilitat (vegeu peça adjunta). I és que el segell de Badia més bella del món no distingeix únicament un paisatge o una imatge de postal, sinó un conjunt de criteris que van des de la preservació dels espais naturals fins al dinamisme cultural, passant per la gastronomia, el patrimoni local i les polítiques de sostenibilitat que es desenvolupen en l’àrea concernida.

Agenda compartida

Els quatre municipis empordanesos van presentar la seva candidatura conjunta i van ser acceptats el 2012. “Es valoren especialment la riquesa dels parcs naturals, el vi, el patrimoni, la gastronomia i l’àmplia programació cultural i de concerts que es fan al conjunt dels quatre municipis”, diu Rodeja. Cadascun dels quatre municipis empordanesos paga una quota anual de 2500 euros anual. Els 10.000 euros cobreixen la quota de la Badia de Roses en el club internacional i el pressupost anual de les gestions i accions locals, entre què la difusió d’una agenda compartida d’activitats i promoció conjunta dels quatre municipis mitjançant el web badiaderoses.com .

En aquest marc, aquest mes de novembre té lloc l’activitat Sent la badia-Feel the Bay, un cicle de sessions de mindfulness, ioga i tai-txi que es desenvolupen a les diferents platges de la badia. Les últimes seran el dia 17 a Sant Pere Pescador (platja de Can Nera, 11.30 h, mindfulness) i el dia 23 a l’Escala (platja de Sant Martí d’Empúries, 10 h, (tai-txi).

Un segell turístic que ens aporta prestigi i un reconeixement internacional
Marta Rodeja
Regidora de promoció econòmica turisme de l’escala
És molt positiu i ho hem d’aprofitar per desestacionalitzar les activitats que es fan a la nostra badia
Sònia Ortega
Regidora de promoció econòmica de Sant Pere pescador
Som l’única badia del Mediterrani amb el segell. Crea sinergies i abaratim costos entre els quatre municipis
Xon Hugas
Regidora de Turisme de Castelló d’Empúries
És especialment interessant per compartir la nostra promoció entre els quatre municipis
Montse Mindan
Alcaldessa i Regidora de Turisme de Roses


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La despesa social és sostenible tal com ara l’entenem?

Catedràtic d’estructura econòmica. IQS School of Management. Autor de ‘El Crash. Tercera Fase’. roca editorial

Perfil dels membres del consell d’administració

Degà de la UPF Barcelona School of Management, catedràtic de la UPF i membre de la junta del CEC i ACCID

Més esforç en transferència de tecnologia

Emprenedora

Perspectives frívoles i populistes per a la política

ECONOMISTA I DIRECTOR GENERAL DE L’INSTITUT D’ESTUDIS FINANCERS
DE MEMÒRIA

DE 14 A 33 (DEL 1972 AL 2019)

Professor de Política Econòmica de la UB

Desigualtats?

catedràtic d’economia de la UOC
MIREN ETXEZARRETA
ECONOMISTA JUBILADA VINCULADA A MOVIMENTS SOCIALS

“Per què el capital no cotitza gens ni mica en les pensions?”

Barcelona

Clíniques que claven les dents

barcelona

S’ha acabat demanar la clau del wifi

barcelona