Política

Mor el polític i assagista Francesc de Paula Burguera

Burguera està considerat un referent i un exemple en la lluita nacional del País Valencià

El polític i assagista Francesc de Paula Burguera Escrivá, un dels principals referents del nacionalisme valencià, ha mort a Sueca als 87 anys. Així que s'ha conegut la notícia no han deixat de succeir-se les mostres públiques de condol.

Burguera està considerat un referent i un exemple en la lluita nacional. El País Valencià actual ni el valencianisme es poden entendre sense figures com la de Burguera i, per això des d'organitzacions de diferent tarannà polític i cultural es considera que “avui és un dia trist per totes les persones que treballen cada dia en la construcció nacional d'aquest País”.

Contemporani d'Alfons Cucó, Josep Vicent Marqués, Joan Fuster, Vicent Ventura, entre d'altres, Burguera sempre va saber aportar la seva cosmovisió valencianista. Va ser fundador del Partit Nacionalista del País Valencià i del Bloc Nacionalista Valencià. La primera dècada del segle XXI va desenvolupar la presidència de Valencians pel Canvi, una plataforma cívica cercadora de la unió entre els diferents corrents valencianistes capaç d'aglutinar i fer visible el valencianisme polític del País Valencià.

Es va retirar de la política activa el 1983, tot i que es va traslladar a Madrid per realitzar feines periodístiques en el grup de CiU en el Congrés dels Diputats.

Al llarg de gran part de la seva vida va ser col·laborador i comentarista polític en diaris i revistes com Informaciones, Madrid, Levante-EMV, Las Provincias, Avui, El País i El Temps, entre otros. També És autor d'obra poètica, teatral i assajos com Ara soc ací, L'home de l'aigua, De cara al País (1974) i L'Obsessió pel País.Milers de persones ja omplen l’esplanada de Perpinyà a dues hores que comenci l’acte

perpinyà

Torra i Puigdemont agraeixen la “solidaritat” de Perpinyà com una “penyora” a retornar amb “escreix”

perpinyà

Indignació per un control policial que provoca cues al peatge de la Jonquera

la jonquera
CARLES PUIGDEMONT
PRESIDENT DE LA GENERALITAT A L’EXILI

“La lluita a l’exili no sempre ha estat prou valorada”

Barcelona

Tot a punt per al multitudinari acte de rebuda als exiliats

barcelona

Més pressió per a la mesa de diàleg entre governs

madrid

Deportats tres diputats que anaven al Sàhara

barcelona

SCC tallarà els túnels de Vallvidrera els divendres

barcelona

L’afer de l’assessor de Cs es cola també a l’eurocambra

barcelona