Successos

Successos

Assassinat de Susqueda

L’escenari de Susqueda canvia, el misteri continua

Els Mossos tornen a rastrejar el pantà amb la barca i per terra per buscar indicis del doble crim ara que el nivell de l’aigua ha baixat

Treuen el cotxe embarrancat prop de l’escenari del crim

Més de cinc mesos després de l’assassinat de Paula Mas Pruna i Marc Hernández López al pantà de Susqueda, l’escenari del crim ha experimentat canvis. El nivell del pantà al lloc on estaven submergits els cossos de les víctimes ha baixat considerablement, cosa que els Mossos han aprofitat per tornar-lo a rastrejar, per si es descobrien evidències que en el seu moment no van aparèixer. Com ara l’arma del crim (que es pressuposa una pistola d’un calibre petit, tipus 9 mm Parabellum), o la motxilla i la roba de la noia que es preveia que els criminals li havien enganxat al cos amb rocs, tal com havien fet amb el noi, per llastrar-lo cap al fons. Tampoc es van trobar inicialment els projectils, que no van quedar als cossos de les víctimes, que tenien forats d’entrada i sortida. Ni a l’escenari del crim, que els Mossos han fixat al mateix punt on es van trobar els cossos, al baixant del barranc de la Font del Borni, a partir d’unes proves de so fetes sobre el terreny basant-se en el testimoni de tres persones que, des de punts diferents a la vora el pantà van sentir els trets. Era el matí del divendres 25 d’agost quan l’amo del mas el Llomar, un amic seu que era en un altre punt de la finca, i un camioner que feinejava en un altre sector del pantà van sentir els trets. Tots van coincidir que els trets s’havien disparat per la zona del barranc de la Font del Borni, i els Mossos, posant agents a cadascun dels punts i disparant des d’aquella zona, van comprovar que era el punt des d’on es podien sentir des de les tres posicions. Així van fixar l’escenari possible de l’assassinat, van fixar els rastrejos en aquell sector de la riera de Rupit i el 26 de setembre els Mossos de la unitat aquàtica van veure un cos, que sobresortia de l’aigua, en haver baixat el nivell. Aquestes darreres setmanes els Mossos han tornat a pujar al pantà amb la Zodiac per rastrejar aprofitant la gran baixada del nivell de l’aigua.

La imatge de la càmera de l’estació meteorològica de les Guilleries situada dalt el santuari del Coll mostra la reducció del nivell de l’aigua del pantà i com a la platgeta on es va trobar enfonsat el cotxe de la parella l’espai de terra i roca ha guanyat gran espai a l’aigua. La càmera enfoca contínuament el pantà i el dia del crim deuria captar el caiac de la parella (que va ser trobat rebentat i ple de rocs) mentre navegava pel centre del pantà. Però les imatges no queden guardades i quan els Mossos les van demanar, setmanes després, ja no existien. Ara, l’Ajuntament de Susqueda i Meteoguilleries estudien la possibilitat que la càmera faci enregistraments que quedin guardats un temps. Cosa que necessitarà els permisos de la comissió de videovigilància de Catalunya, ja que excedirà la funció meteorològica per a la qual estava concebuda i entrarà en el camp de la seguretat.

L’escenari també ha experimentat un altre canvi: el cotxe d’un home que viu emboscat a la zona del barranc de la Font del Borni, que estava embarrancat al baixant des de feia mesos i mesos, va ser retirat la setmana passada. També es nota molt més transitat i net de bardissa el camí que baixa cap al final del barranc on van ser trobats els cadàvers.

I el que no ha tornat al seu lloc són les dues barques de l’amo del mas Llomar que els Mossos es van endur per analitzar i buscar indicis relacionats amb el crim. Una de les barques, segons va explicar el seu propietari, la va trobar enfonsada quan ell va tornar del viatge a Bèlgica, cap on va marxar el mateix dia que va sentir els trets. A la barca els Mossos hi van trobar sang que inicialment van pensar que podia ser de les víctimes però després l’ADN va demostrar que era d’un amic de l’amo de la casa que s’havia tallat traient una bomba de l’aigua. L’habitant emboscat del barranc de la Font del Borni va explicar a l’amo del Llomar que havia vist algú creuant el pantà amb la barca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.