Programació La 2

Dissabte, 14 desembre de 2019
07.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE A-5. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 55'
10.25
España en comunidad
Programa que ofereix reportatges en profunditat i informació d'actualitat sobre les diferents comunitats autònomes espanyoles.
Altres
Durada: 25'
10.50
Para todos La 2
Aquesta setmana s'emet un reportatge sobre el voluntariat de la Creu Roja a Espanya, en el qual s'explica que moltes de les persones que participen dels programes d'assistència ho fan com a agraïment per haver rebut ajuda en el passat. El programa ha estat al Centre d'Operacions de Madrid i en diverses seus de Salamanca, per sentir el pols de l'organització. Després s'entrevista la biòloga Evelyn Segura, presentadora del programa ¡Qué animal!, que ha publicat un nou llibre. També visita el plató Cristián Olivé, professor de llengua i literatura a l'ESO, per explicar el seu mètode d'ensenyament, on utilitza xarxes socials, Youtube o WhatsApp com a eines educatives. A més, també s'entrevista Elena Calistru, una jove romanesa que ha iniciat una campanya ciutadana perquè els veïns de Bucarest opinin al carrer sobre la gestió pública de la ciutat i el país.
Altres
Durada: 30'
11.20
Fábrica de ideas de TVE
Programa que busca persones emprenedores i inquietes, amb un projecte interessant per dur a terme.
Altres
Durada: 30'
11.50
Activa2
Espai en el qual es proposen hàbits saludables per aconseguir una millor qualitat de vida. Així mateix, es mostren les últimes tendències esportives i es parla amb esportistes i famosos, que expliquen els mètodes que segueixen.
Altres
Durada: 35'
12.25
Descubrir
Bali
Bali, l'illa més petita d'Indonèsia, és famosa per les seves platges i festes nocturnes, però en aquest viatge es descobreix el Bali ancestral, místic i exuberant. Des de Tenangan, passant per Ubud, s'arriba a Tirta Empul, el temple més sagrat de Bali, no sense abans provar el cafè més car del món.
Documentals
Durada: 25'
12.50
La ciencia de la salud
Alergia: reacción global
Som una societat exposada a les al·lèrgies i la seva incidència és cada vegada més gran. S'explora què les provoca i com evolucionen al llarg de la nostra vida.
Documentals
Durada: 50'
13.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
13.50
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Informatius
Durada: 75'
15.05
Novatos en primera línea
Una nova generació de reclutes dels diferents serveis d'emergències de la Gran Bretanya s'enfronten als seus primers torns com a novells. En aquest episodi s'observa la Sarah, policia especial, la Helen, bombera, i la Maya, tècnica sanitària d'emergències.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Holanda salvaje: Avui: El delta viviente i Bajo el nivel del mar
Documentals
Durada: 105'
18.05
¡Qué animal!
Veloces
El programa es centra aquesta setmana en els animals més veloços. Diuen que el moviment es demostra caminant, i la veritat és que desplaçar-se és una de les accions fonamentals en la vida, ja que entre els animals, moure's serveix per buscar aliment, emigrar quan les condicions ambientals empitjoren, trobar parella o escapar dels depredadors. En aquest capítol es visita el Parc Natural de la Serra de Conca, i es proposa una cursa pel món de la velocitat animal. Un dels que segur que pujaria al podi és el guepard, que gràcies a la seva anatomia pot passar de 0 a 100 km/h en tot just tres segons i arribar a velocitats de fins a 110 km/h. L'equivalent al guepard a la península seria el llop, un dels depredadors terrestres més ràpids del nostre territori. Ara bé, qui els guanyaria de segur és una espècie l'anatomia de la qual ha evolucionat per fulminar tots els rècords mundials de velocitat: el falcó pelegrí, capaç de llançar-se rere la seva presa a 320 km/h.
Documentals
Durada: 35'
18.40
Las rutas de...
Toledo Medieval
Un recorregut per Espanya que mostra el més característic de la gastronomia de cada comarca.
Documentals
Durada: 60'
19.40
Monstruos y mitos
Els monstres sempre han format part dels nostres malsons i contes de fades. En aquest documental s'investiga d'on vénen realment, fins quin punt és real o és mite, si van existir el llegendari drac i el mític unicorn. I el més recent: quin animal és l'aterridor Chupacabras del que hi ha un exemplar momificat.
Documentals
Durada: 55'
20.35
El origen de la mafia. Chicago
Inclou El primer asesinato de Capone i Una muerte en la familia: Italians i irlandesos arriben a un acord de cooperació entre ells i creen la major xarxa de contraban d'alcohol de Chicago. Decidit a fer-se amb el control absolut del contraban d'alcohol a Chicago, el Torrio suborna la policia i la classe política i campa al seu aire per tota la ciutat.
Documentals
Durada: 85'
22.00
El cine de La 2: Locas de alegría
La Beatrice, una comtessa xerraire i milionària, està convençuda que forma part dels cercles íntims dels líders polítics mundials. La Donatella, per la seva banda, és una jove vulnerable i introvertida, envoltada d'un halo de misteri. Totes dues són pacients de Villabiondi, una institució psiquiàtrica delirant. Unides per una amistat genuïna, viuran una aventura impredictible al món de les persones en el seu seny.
Pel·lícules
Durada: 115'
23.55
La noche temática
Inclou Generación Ostentación i La revolución del altruismo
Documentals
Durada: 165'
02.40
MGF, atrocidad sin fronteras
Dos-cents milions de dones al món han estat víctimes de mutilació genital. Aquest tipus de violència contra les dones és una tradició més ancestral que les religions, de la qual ningú no pot escapar-se, llevat que s'accepti una mort social. Tot i que el continent africà és el més afectat, Europa no se salva de l'ablació, on s'estima que hi ha cinc-centes mil dones mutilades.
Documentals
Durada: 60'
03.40
La escapada italiana de Gino
Avui: Costa de Sicilia, Giardini Naxos i Italia oculta
Altres
Durada: 65'
04.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
04.50
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 55'
05.45
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'