Programació La 2

Divendres, 5 març de 2021
06.00
Para todos La 2
El programa posa el focus en la salut mental. Com està afectant la pandèmia provocada per la COVID-19 els sanitaris i com es pot saber si ens afecta, són algunes de les preguntes que es pretén respondre. Marta Càceres entrevista el doctor Jordi Alonso, director del programa de recerca en epidemiologia i salut pública de l'Hospital del Mar de Barcelona. A més, es parla sobre solidaritat. A Espanya, la pobresa severa arriba a la xifra dels 5 milions de persones. D'elles, prop d'unes 40.000 no tenen llar. La xifra, ja de per si contundent, va a més amb la pandèmia, malgrat que iniciatives socials intenten pal·liar diàriament aquesta situació. És el cas dels voluntaris de la parròquia de Santa Ana, a Barcelona. Més tard, en la secció sobre innovació social, el programa mostra la iniciativa de la jove Llaura Kusuma, un exemple d'emprenedora social. Quan era petita va posar en marxa a Indonèsia una iniciativa perquè les granges de vaques fossin espais nets i saludables. Finalment, la psicòloga Patricia Ramírez mostra alguns predictors de la salut mental en temps de pandèmia. Segons ella, els més freqüents són l'ansietat i la depressió.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Artrevidos con Nate
La Estatua de la Libertad y el arte político
El Nate mostra els secrets darrere de la creació de l'Estàtua de la Llibertat, descobreix la història de la medalla olímpica per a l'escultura i desxifra el món manipulador de l'art polític.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Islas de un mar desértico
Filmada en terra, des de l'aire i sota l'aigua, aquesta pel·lícula revela la increïble varietat de vida silvestre que floreix a les remotes illes dels mars desèrtics de la Baixa Califòrnia.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.55
El señor de los bosques
Chorrera de Las Hoyuelas
A l'extrem oriental de la Serra de Gredos, a la província d'Àvila, es troba la Chorrera de las Hoyuelas, un bosc format per castanyedes espesses i prats amb roures i pollancres. Allà passeja Vicente Sevilla amb la monologuista Sara Escudero.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
Los ferrocarriles costeros con Julie Walters
Gales
En aquest últim capítol, Julie Walters viatja per la costa de Gal·les, per les línies que van perdurar després de les retallades dels anys 60. Des de Abystwyth fins a Liverpool en l'actualitat són petits trens de rodalia i alguna relíquia de vapor.
Documentals
Durada: 45'
11.35
El Oeste de Robert Redford
Sangre y oro
Mentre l'agència de detectius Pinkerton persegueix Jesse James, la febre de l'or als pujols negres de Dakota posa fi a la pau amb els Sioux, els líders dels quals forgen una aliança entre les tribus índies.
Documentals
Durada: 50'
12.25
Mañanas de cine: Comanche blanco
La nación comanche ha sido vencida y recluida en una reserva. Notah Moon, mestizo de padre blanco, resiste en las montañas junto a un grupo de desesperados que se dedican a sembrar el terror entre los campamentos mineros y las diligencias de pasajeros.
Pel·lícules
Durada: 90'
13.55
Las rutas d'Ambrosio
El valle encantado
El xef Gonzalo d'Ambrosio comiença una nova ruta a la vall del Baztán, un territori cèlebre per la persecució de bruixes al segle XVII. Seguint el pas de les bruixes i les llegendes navarreses, el Gonzalo va coneixent els aliments i les receptes de la regió.
Documentals
Durada: 55'
14.50
Expedición culinaria: cocinar con fuego
Inclou El horno tandoor i El asador: Malgrat les complicades tècniques modernes de cuinat i de l'ús de les espècies, no hi ha res com veure girar la carn o el peix en un rostidor. En aquest episodi, es prepara rostit argentí a la cruz, xurrasco de picanha, garrí de Sardenya, pollastre piri-piri portuguès i xai de Pasqua grec.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El reino secreto de Borneo: El rey del pantano i Encuentros extraños en la savana
Documentals
Durada: 100'
18.10
Planeta selva
Selvas ancestrales. Borneo
Les selves de Borneo i el sud-est Asiàtic són una de les més antigues del planeta amb gairebé 15 milions d'anys d'antiguitat. Estan habitades per una fauna única i exclusiva amb un protagonista especial, l'orangutan, que conviu amb ossos malais i llangardaixos voladors.
Documentals
Durada: 30'
18.40
El escarabajo verde
Paisajes subjetivos
Reportatge sobre quatre edificacions industrials oblidades a Espanya. A causa del moment de transició ecològica i emergència climàtica que s'està vivint, moltes indústries han tancat les portes. No obstant això, el seu esquelet continua intacte: han passat del soroll escruixidor de la maquinària al silenci de l'abandó. El programa es proposa conèixer una mica més alguns antics edificis industrials i a mirar-los amb els ulls de les persones del lloc.
Altres
Durada: 30'
19.10
Jamie cocina en Italia
Nápoles
Les àvies de Nàpols preparen la deliciosa pizza fregida, improvisats guisats mariners de peix fresc i una sorprenent lasanya de set capes.
Altres
Durada: 45'
19.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
20.05
Jara y sedal
Velocidad punta
El programa es desplaça a Villarrubia de los ojos per conèixer una mica més la modalitat dels gossos llebrers en recta. La mixomatosi que pateixen les llebres està fent que molts cuidadors de gossos llebrers de camp s'interessin per aquesta apassionant modalitat.
Altres
Durada: 25'
20.30
Días de cine
Amb la mirada posada en el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, arriba una edició que compta amb l'actriu Ingrid García-Jonsson com a padrina de la setmana. L'espai repassa les estrenes de la cartellera, entre els quals destaquen els documentals La mami y Woman, i la cinta d'animació Raya y el último dragón. A continuació, en el reportatge sobre els Goya 2021, es fa un recorregut per les dones que opten enguany als guardons.
Altres
Durada: 60'
21.30
Artrevidos con Nate
Arte japonés
En el Museu d'Art de Cincinnati es mostra l'armadura tradicional del guerrer samurai i la seva relació amb la moda del dissenyador de renom mundial Issaye Mikaye. A més, el capítol examina la història del manga i el talent de Tezuka Osamu i Machilo Hasegawa.
Documentals
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: El viaje a ninguna parte
Explica les relacions que s'estableixen entre els membres de la família Iniesta Galván, que tenen una companyia teatral. Un dia, Carlos Galván, el patriarca, rep la visita inesperada de Carlos Piñeiro, que diu que és fill seu.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Historia de nuestro cine: La mitad del cielo
Un cop acabada la guerra civil espanyola, la Rosa es casa amb un esmolador, que mor poc després d'haver estat empresonat per un delicte que no va cometre. Sola i sense res, la Rosa abandona Astúries amb la seva filla, l'Olvido. El seu destí: Madrid.
Pel·lícules
Durada: 180'
02.45
Las noches del Monumental
Grupo Majareta, Raquel González y Marco
L'Orquesta i Coro RTVE juntament amb artistes de reconegut prestigi omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 60'
03.45
Documenta2
Inclou El misterio del Britannic
Documentals
Durada: 55'
04.40
Megaciudades magníficas
Mascate
Masqat, capital d'Oman, és una ciutat moderna i alhora profundament arrelada en el passat. Situada entre les muntanyes i el mar, Masqat és la ciutat portuària més antiga d'Oman i està plena de vida. El nou sultà d'Oman ha aconseguit l'equilibri entre tradició i modernitat.
Documentals
Durada: 50'
05.30
Jamie cocina en Italia
Apulia
Les àvies de la regió d'Apulia preparen una deliciosa pasta amb albergínies, carabassó i cigrons negres, a més d'arròs al forn amb patates i musclos.
Altres
Durada: 30'