Programació La 2

Dissabte, 6 març de 2021
06.00
Jamie cocina en Italia
Apulia
Les àvies de la regió d'Apulia preparen una deliciosa pasta amb albergínies, carabassó i cigrons negres, a més d'arròs al forn amb patates i musclos.
Altres
Durada: 15'
06.15
El reino secreto de Borneo
El imperio del sol
En aquest capítol la sequera es fa pertinaç i els densos boscos i els seus habitants esperen ansiosos les pluges torrencials. Mentrestant, la matriarca del ramat d'elefants pigmeus guia els seus fins al riu. A més, orangutans, macacos i langurs castanyers comparteixen les copes dels arbres amb l'os malai.
Documentals
Durada: 50'
07.05
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Planeta selva
Selvas ancestrales. Borneo
Les selves de Borneo i el sud-est Asiàtic són una de les més antigues del planeta amb gairebé 15 milions d'anys d'antiguitat. Estan habitades per una fauna única i exclusiva amb un protagonista especial, l'orangutan, que conviu amb ossos malais i llangardaixos voladors.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.35
Para todos La 2
El programa parla sobre la intel·ligència i entrevista Carmen Sanz Chacón, autora del llibre La maldición de la inteligencia, i dues nenes amb altes capacitats. A més, Marta Càceres entrevista el dietista-nutricionista Julio Basulto sobre menjar saludable, vegetarianisme i dietes en temps de confinament. Basulto considera que menjar bé és deixar de menjar i beure simplement el que no és saludable. Més tard, en la secció sobre innovació social es coneix el projecte Global Citizen Year, impulsat per una organització que prepara la pròxima generació de líders perquè tinguin una mentalitat molt més oberta i global. Finalment, l'espai mostra com les màscares poden provocar incomunicació i aïllament a les persones sordes. Van demanar que es fabriquessin màscares transparents per llegir els llavis de qui els parla i, per fi, una ordre ministerial ja recull aquesta possibilitat.
Altres
Durada: 30'
11.05
Objetivo igualdad
Espai que pretén impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per això, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions. (Nou en emissió.)
Altres
Durada: 30'
11.35
La nueva escapada de Gino
Inclou i : El Gino prepara el seu plat de peix favorit, peix espasa amb patates saltades, a Santa Maria di Levca, la ciutat entre dos mars. Així celebra el final del seu viatge per la costa est d'Itàlia. Gairebé mil quilòmetres des de Venècia fins a la regió de Plugia, recorrent l'espectacular costa de l'Adriàtic.
Documentals
Durada: 45'
12.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
12.30
Los Image Catchers
Inclou En busca de las garzas perdidas i En busca de las garzas perdidas (II): Després d'un mes buscant garses en el Pantanal Brasiler, els Image Catchers es troben una situació anòmala: només han vist dues garses. Pel que sembla han triat una temporada excepcional per al seu viatge rere les garses. Una sequera molt inusual ho complicarà tot.
Documentals
Durada: 50'
13.20
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Inclou Al borde de la extinción (III) i El hombre y el lobo: Aquest capítol resumeix la vida quotidiana en els campaments de filmació de l'equip de l'home i la terra, sempre immersos en plena naturalesa i la convivència entre l'home i el llop.
Documentals
Durada: 60'
14.20
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
15.05
Senderos de gran recorrido
GR-88: Madrid-Segovia
Aquest tram madrileny de sendera transcorre per la denominada Sierra Norte de Madrid, durant molt de temps oblidada pels muntanyencs i avui justament revaloritzada.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Corea salvaje: Voces de la naturaleza i Corea salvaje: Más allá de las fronteras: Es comença a Seül, d'una banda, i les muntanyes de la DMZ, Zona Desmilitaritzada de Corea, de l'altra. L'estreta franja de terra entre Corea del Nord i Corea del Sud s'ha convertit en un veritable Edèn per a la vida silvestre i és l'hàbitat més ric de la península.
Documentals
Durada: 100'
18.00
Jardines con historia
Gijón. Fundación Evaristo Valle
En la primera meitat del segle XX, el pintor Evaristo Valle va saber plasmar com ningú la llum d'Astúries, la seva naturalesa i les seves gents. Aquest pintor, d'ànima melancòlica, no va arribar a conèixer la fama en vida, però avui és celebrat en la fundació i en els espectaculars jardins que porten el seu nom.
Documentals
Durada: 30'
18.30
Las rutas d'Ambrosio
La Ribagorza. Inspira, explora
El xef Gonzalo d'Ambrosio arriba a Osca per conèixer la comarca de la Ribargorça i els productes d'aquesta terra que inspira l'ànima i l'estómac. Per això, Gonzalo comença la ruta amb la comunitat budista ribagorçana abans de conèixer els productes i plats tradicionals de la comarca.
Documentals
Durada: 55'
19.25
El Nilo: 5000 años de historia
Aigua amunt del Nil, en una embarcació tradicional, la historiadora anglesa Bettany Hughes inicia un viatge de gairebé 1450 km a través de cinc mil anys de la història d'Egipte. Des del Caire fins a Sudan, la sèrie mostra llocs emblemàtics i revela secrets d'aquesta civilització sorprenent.
Documentals
Durada: 50'
20.15
Senderos del mundo
L'embassament d'Alqueva, situat entre l'Alentejo portuguès i Badajoz, és el punt de partida de la nova ruta d'Amador. L'Ana, per part seva, prova la seva resistència amb bici a la Regió muntanyenca de Ronda. A més, el Juan i Migas han dissenyat un sensacional viatge per Noruega, un dels països més bells del Vell Continent.
Documentals
Durada: 55'
21.10
La aventura de Joanna Lumley en la Ruta de la Seda
Venecia, Albania, Turquía
Joanna Lumley comença la seva aventura a Venècia i descobreix com la Ruta de la Seda va ajudar els comerciants de Venècia a fer-se rics i poderosos. El seu viatge la porta al país balcànic d'Albània i, després, Joanna viatja a Turquia, començant a Istanbul, i d'aquí avança a Capadòcia.
Documentals
Durada: 50'
22.00
El cine de La 2: El viaje de Nisha
La Nisha és una noia de setze anys que té una doble vida. A casa és una perfecta jove pakistanesa, però amb els seus amics es transforma en una adolescent noruega com les altres. Quan el seu pare la troba amb el seu xicot, els dos mons de la Nisha xoquen brutalment. El seu pare decideix aïllar-la de la societat europea que coneix i enviar-la al Pakistan amb els seus familiars. La Nisha haurà de trobar-se a si mateixa a través del viatge cap a les seves arrels.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
La noche temática
Inclou RBG. Jueza icono i No hemos terminado. Mujeres reconstruyendo América
Documentals
Durada: 160'
02.20
Ciberacoso, el infierno en un clic
Avui dia, la identitat digital és accessible a qualsevol lloc i en tot moment. Amb els telèfons intel·ligents, les tauletes i els ordinadors la frontera entre el món virtual i el físic ha desaparegut. Internet s'ha convertit en una plaça digital en la qual els ciutadans del món treuen el cap a la recerca d'interconnexió i on afloren experiències i sentiments de tota mena. També l'insult, l'amenaça, la calúmnia i l'odi. El documental presenta la cara més cruel d'internet a les mans dels agressors virtuals i la desprotecció i vulnerabilitat de les víctimes. Amb la impunitat que brinda l'anonimat, els trols llancen les seves gossades contra les víctimes perquè les assetgin sense descans. Per a ells, el que entra a les xarxes ha d'estar preparat per a aquesta mena d'agressions perquè, diuen, són les regles del joc.
Altres
Durada: 60'
03.20
Estereotipos
Inclou Francia i Alemania: Kackeboul es troba a Alemanya amb persones que compleixen l'estereotip de ser com màquines i no pensar en res més que treballar. Més tard es parla amb altres persones que no veuen aquesta ètica del treball de manera tan estricta.
Documentals
Durada: 50'
04.10
Los orígenes de la mafia: Chicago
Inclou El primer asesinato de Capone i Una muerte en la familia: Italians i irlandesos arriben a un acord de cooperació entre ells i creen la major xarxa de contraban d'alcohol de Chicago. Decidit a fer-se amb el control absolut del contraban d'alcohol a Chicago, Torrio suborna la policia i la classe política i campa a pler per tota la ciutat.
Documentals
Durada: 80'
05.30
Oscuro y lucientes
Història sobre la mort de Francisco de Goya i Lucientes. Mort durant el seu exili francès, el 1828, el seu cos va ser enterrat al cementiri local de Bordeus, i ningú des d'Espanya, ni tan sols la seva família, va reclamar el seu cos. Unes dècades més tard, després que el cònsol espanyol a Bordeus trobés per casualitat la tomba de l'artista, i després d'anys de tràmits, el cònsol va acabar aconseguint el permís per exhumar el cadàver i poder-lo traslladar a Espanya. Però, en obrir la làpida, tots els presents es van emportar una gran sorpresa: el cap de Goya havia desaparegut.
Documentals
Durada: 55'