Administracions

URBANISME

Ullà inverteix a la Roqueta per refer-hi les façanes

El projecte, inclòs en el pla de barris, ha de servir, segons l’alcalde, per esmenar un deute històric

L’Ajuntament d’Ullà impulsarà la reparació de façanes dels edificis de la Roqueta en el context d’un projecte del pla de barris cofinançat pel departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

La Roqueta està formada per sis blocs, amb un total de dotze escales, 187 habitatges i cinc locals comercials. L’actuació, amb un pressupost màxim de 282.665 euros, comportarà per als propietaris una subvenció del 75% del cost total. Posteriorment, també dins del pla de barris, es farà la millora de la zona nord de la Roqueta, que afectarà el vial, el parc infantil i els aparcaments. “Estic molt content de millorar la Roqueta, encara més quan fa temps que hi estàvem treballant, i d’esmenar així un dèficit històric”, ha recordat l’alcalde, Josep López.

Participació

Al començament de desembre es va dur a terme una jornada participativa amb les propietaris de la Roqueta en què, després d’una explicació de l’obra que comportarà reparar les façanes, amb una capa de llana de roca a les cares nord per evitar humitats i condensacions als immobles, reordenar el cablatge extern de companyies i pintar-les, entre d’altres millories, es va passar a la votació dels colors de façana sobre tres propostes, amb la presència d’una cinquantena de veïns, alguns dels quals portaven vots cedits per altres veïns, fins a arribar a la setantena.

Les obres han començat aquest mes de desembre per part de l’adjudicatària de l’obra, que és una empresa del municipi, Jordi Figueras. S’ha començat per la neteja de façanes i tapant les ventilacions existents per tal de poder injectar l’aïllant. Amb vista a l’any vinent, les accions passaran per col·locar la llana de roca, tapar les esquerdes i pintar els edificis, entre d’altres. Val a dir que la composició de la façana tindrà a l’altura de la planta baixa una tonalitat més fosca per tal que sigui més sofert.

D’altra banda, durant el mes de gener l’Ajuntament preveu adjudicar un altre gran projecte a la Roqueta que també forma part del pla de barris. Aquest segon projecte, amb un pressupost inicial de 135.623 euros, es concreta en la rehabilitació de la zona nord de la Roqueta. En concret, preveu reformar el camí vell de Torroella, amb un carril bici que connecti amb el de Torroella, 36 places d’aparcament i un nou emplaçament de la zona de contenidors. A més, amplia la zona de jocs infantils i crea al seu entorn un espai verd arbrat. “L’objectiu del projecte és millorar la qualitat de vida i la seguretat dels usuaris”, ha dit l’alcalde. Paral·lelament, l’Ajuntament negocia per aconseguir condicionar-la com a aparcament, amb més de 50 noves places. També, amb empresaris, per enllestir la millorIa de la pavimentació de tot el vial, fins a la Cooperativa.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.