Medi ambient

Medi ambient

Fixar els límits del soroll

Presenten el nou visor de mapes de capacitat acústica, que determina els valors admissibles en cada zona del territori

L’eina serveix per gestionar la contaminació acústica dels municipis catalans i dona seguretat jurídica

El visor de mapes de capacitat acústica de Catalunya és una nova eina per gestionar la contaminació acústica dels municipis. Determina els valors límit admissibles en termes de soroll per a cada zona del territori i dona seguretat jurídica tant als titulars d’activitats com a la ciutadania en general sobre què està permès i quins són els límits. El nou visor recull la informació dels mapes locals aprovats, que s’han fet amb l’assistència tècnica de la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Cadascun d’aquests mapes inclosos al visor estableix els objectius de qualitat acústica per a cada zona del territori, determinant els valors límit admissibles en termes de soroll. D’aquesta manera, tant titulars d’activitats com persones que poden estar exposades a un excés de soroll en qualsevol dels municipis que apareixen al visor poden saber quins són els límits i actuar en conseqüència. La normativa fixa que aquests mapes han de ser públics i de fàcil accés per a la ciutadania.

La llei de protecció contra la contaminació acústica estableix que els municipis han de disposar d’un mapa de capacitat acústica aprovat per poder exercir les competències municipals en matèria de soroll. Des de l’any 2009, la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat ha donat suport tècnic als ajuntaments, elaborant propostes de mapa de capacitat acústica per als municipis que ho han sol·licitat. Fins ara, aquesta assistència tècnica gratuïta s’ha donat a 765 municipis de Catalunya i ha suposat una inversió de 468.365 euros.

El nou visor de mapes de capacitat acústica de Catalunya ja s’ha presentat als tècnics de les administracions locals. En el mateix acte, es van posar en coneixement dels assistents les noves guies sobre la prevenció de la contaminació acústica i lumínica. Dels tres documents, dos estan adreçats a donar pautes per facilitar al personal tècnic municipal la seva tasca d’informar els expedients d’activitats sotmeses a la normativa de prevenció i control ambiental d’activitats. El tercer és relatiu a criteris i metodologia per al control del compliment de la normativa de contaminació lumínica.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Foto fixa del jove empordanès

FIGUERES

Fortià fa un pas més en la restauració de la Casa de la Reina Sibil·la

FORTIÀ

Les dessaladores són la clau per treure pressió als rius

barcelona
Medi Ambient

L’esport més sostenible

Barcelona

El reciclatge a Salt creix un 33% l’últim any

salt

El delta de l’Ebre té dues noves reserves de fauna salvatge

barcelona
San t Feliu de Pallerols

Nova seu de Selvans al mas Vallac

ERC no vol més màquines a la llacuna de la Tordera

girona / madrid
Olot

Millores a les places del centre