Infraestructures i serveis

Impulsen la posada al dia del polígon Logis Empordà al municipi del Far

Posen a licitació diversos treballs per adequar la urbanització del polígon logístic que seran els primers de la revaloració d'un espai que ha de ser estratègic

La primera de les accions previstes en l'àmbit del futur centre logístic intermodal Logis Empordà serà l'adequació urbanística de l'espai, en una acció que ha de reduir la despesa de jardineria i la millora dels accessos. També figuren en el projecte que impulsa el propietari del polígon, Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques (Cimalsa), la millora de la zona verda perimetral de la bassa de laminació, es vol resoldre un mal disseny original que incloïa arbrat d'alineació en tots els vials del sector i també la millora del servei d'enllumenat viari per tal de reduir-ne la despesa elèctrica i adaptar-lo a la normativa vigent. Després d'uns anys d'ocupació molt baixa, ara la Generalitat impulsa aquestes millores de l'estat general del sector per modernitzar-ne el funcionament, fer-lo competitiu i també reduir-ne les despeses d'explotació.

Ara, amb la solució que es vol executar, s'arrencaran tots els arbres d'alineació existents i es pavimentaran els escocells. Per millorar els accessos, es perllongaran les voreres de vianants, es modificarà la circulació de l'entrada del camí de Siurana i es reforçarà la senyalització viària. La zona verda perimetral de la bassa de laminació es dissimularà amb la plantació d'una tanca arbustiva contínua que actuarà de pantalla visual. Se substituiran també les lluminàries existents per d'altres del tipus LED. La durada dels treballs serà d'unes quatre setmanes i ara s'acaba d'entrar en procés de contractació d'empreses. La data de termini de presentació d'ofertes és el 15 de febrer. El pressupost de licitació és de 166.700 euros, IVA inclòs. Es preveu que el cost real dels treballs pugui ser sensiblement inferior.

LA DATA

15.2.2017
Termini.
Aquest és el darrer dia habilitat per a la presentació d'ofertes per poder obtenir els treballs.

LES XIFRES

166.700
euros.
Aquest és el cost que es calcula que tindran les obres d'adequació de la zona que estan ara previstes.
727.000
metres quadrats.
Aquesta és la superfície que ocupa el polígon industrial del sector Pedroses.

Una inversió de 2,5 milions d'euros

El pressupost de la Generalitat per l'any 2017 preveu una inversió de 2,5 milions d'euros en el terminal intermodal de Vilamalla, que suposa una de les inversions més importants del govern català a la comarca, junt amb la planta de tractament de residus de Figueres (6,6 milions), l'EDAR de Figueres (5,2 milions) i el desdoblament de la carretera de Roses (4,4 milions).

Quan es desenvolupi el polígon, es vol que serveixi com a connexió intermodal carretera-ferrocarril i està pensat perquè funcioni com a node interfronterer. Els terrenys ocupen una superfície de 727.890 metres quadrats al sud del terme municipal del Far d'Empordà, limitant a l'est amb el camí de Siurana, al sud amb Vilamalla i a l'oest amb el municipi de Santa Llogaia d'Àlguema. Els terrenys ara pertanyen a Cimalsa, que va comprar-los a l'Institut Català del Sòl el 18 d'abril de l'any 2005.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi Ambient

Tom Sawyer a la gola del Ter

Torrella de montgrí - L’Estartit

Divuit anys donant voltes a la plaça

girona

Reformen el carrer Sant Josep, a l’illa de vianants de Palafrugell

PALAFRUGELL
Bus de Riells i Viabrea  a Santa Coloma

Bus de Riells i Viabrea a Santa Coloma

RIELLS I VIABREA

Espècie identificada per primera vegada al país

setcases

El Penedès reprèn el govern per no haver desplegat la vegueria

castellet i la gornal
Quinze anys d’un bum simbòlic

Quinze anys d’un bum simbòlic

Sant Pere Pescador

El mirador sobre el Fluvià, a Olot, pren forma

OLOT

Fogars i Hostalric, pendents de les ajudes pel ‘Glòria’

FOGARS DE LA SELVA