Infraestructures i serveis

Nou intent de pressionar per la variant d’Olot amb la creació d’una comissió

Integrarà representants de tots els grups municipals, d’associacions i d’entitats vinculades al tema

El ple hi ha de donar avui el vistiplau

L’Ajuntament d’Olot vol obtenir el màxim nombre de suports per pressionar els governs català i espanyol perquè la variant del nord es construeixi al més aviat possible. Per això l’equip de govern, de Junts per Catalunya, duu a la sessió plenària d’avui la proposta de creació d’una comissió per la variant, que inclourà representants de tots els grups polítics i de totes les entitats i associacions que vulguin formar-ne part. La creació d’aquesta comissió se sotmet a l’aprovació del primer ple municipal ordinari, la qual cosa és tota una declaració d’intencions. De fet, tot l’espectre polític del consistori coincideix en la necessitat de la variant, més enllà dels dissenys que ha de tenir.

La proposta d’aquesta comissió arriba, a més, un parell de setmanes després de la creació d’una taula conjunta de seguiment periòdica de l’Ajuntament i de la plataforma No es un vial. És un carrer de les actuacions per pacificar el trànsit i millorar la qualitat de vida dels veïns. Aquest vial, integrat per l’avinguda Sant Jordi i els carrers Portbou i Zamenhof, fa anys que fa les funcions de la variant sense ser-ho i que suporta un increment de trànsit molt important des de l’obertura del túnel de Bracons.

El departament de Territori va adjudicar a principis de juny la redacció de l’estudi informatiu del tram de la variant del nord que va de la carretera de Riudaura fins a l’actual autovia A-26. L’Ajuntament ja té estudiat i majoritàriament consensuat el tram que comença a la boca del nord del futur túnel de la Pinya fins a l’Hostal del Sol i que, per tant, s’hi podrà incloure fàcilment. Queda per estudiar, doncs, el tram fins a l’autovia, on caldrà estudiar un dels punts delicats del traçat, a l’altura del barri de l’Hostal del Sol. S’hi analitzarà la viabilitat d’un túnel darrere d’aquest barri i, entre d’altres traçats, el que proposa l’Ajuntament d’enfonsar-la en aquest punt, per eliminar talussos, i construir en la superfície un nou accés amb giratori a Olot per l’avinguda de Sant Joan.

El tram que va de la carretera de Riudaura al límit amb les Preses, amb túnel, està pendent de trobar la partida pressupostària per part de la Generalitat.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El pla urbanístic del Pirineu elimina finalment 8.500 dels habitatges planificats

Barcelona

A Banyoles comencen a desdoblar el sanejament

Banyoles

Junts s’incorpora a l’equip de govern de Cadaqués amb Fem

cadaqués
Més façana per a la plaça Mercat d’Olot
Olot

Més façana per a la plaça Mercat d’Olot

Asfalten una part del camí de terra que va des del nucli de Mont-ras fins a Fitor

mont-ras / forallac

Llum verd al nou pla urbanístic d’Aiguaviva

AIGUAVIVA

L’afectació del peatge de la C-32, a estudi

Mataró

Manifest d’oposició a l’aeròdrom de l’Escala

L’ESCALA
Taula de treball per parlar de la línia de 400 kV

Taula de treball per parlar de la línia de 400 kV

RIUDARENES