Infraestructures i serveis

Mesures extres de control pel nou tanatori de Girona

Els veïns dels barris de Sant Narcís Sud i Palau-sacosta exigeixen inspeccions mediambientals complementàries

L’Ajuntament s’avé a fer un seguiment més acurat del que preveu la normativa

Veïns i Ajuntament de Girona s’han tornat a reunir per abordar la controvertida construcció del nou tanatori a la ciutat. L’equipament està programat que s’instal·li al carrer Can Pau Birol del Mas Xirgu. Ateses les conseqüències de la seva implementació, el veïnat va demanar una trobada amb el govern municipal per tractar les afectacions que tindrà, sobretot en la mobilitat i en l’emissió de gasos. Un dels plantejaments que van posar sobre la taula els representants dels veïns dels barris de Sant Narcís Sud i Palau-sacosta és que, si bé no s’oposen que es tiri endavant el tanatori, dins del polígon industrial de Mas Xirgu hi ha altres ubicacions més idònies. Els veïns es basen, sobretot, en el fet que el projecte preveu la construcció en una parcel·la d’un sector en què predomina el perfil comercial sobre l’industrial. En aquest sentit, segons remarca el president de l’associació de veïns de Palau-sacosta, Romà Monreal, “dins del polígon hi ha altres llocs més adequats, com ara al costat del parc de bombers”.

Per la seva banda, la presidenta de l’associació de veïns de Sant Narcís Sud, Dolors Hernández, remarcava: “Nosaltres insistim en els controls ambientals anuals i de llicència ambiental de forma triennal.” Actualment, la norma diu que els controls ambientals s’han de fer de forma triennal i el control de la llicència ambiental, com a màxim cada vuit anys. “Des de Sant Narcís Sud hem plantejat de nou la nostra preocupació pel tema dels vectors ambientals”, insisteix la representant veïnal.

Normativa molt antiga

Hernández afirma que des de les associacions de veïns mantenen totes les al·legacions inicials que s’havien presentat en aquest projecte. Entre les al·legacions hi ha el factor aparcament, que segons sosté el president de l’associació de veïns de Palau-sacosta, Romà Monreal, “el projecte compleix la normativa, que és molt antiga, del 2002”. En tot cas, els veïns exigeixen al govern que es faci en un terreny municipal un aparcament dissuasiu, com es va fer quan el Girona va pujar a la màxima categoria del futbol de la lliga espanyola, al final del carrer Barcelona. Les associacions de veïns lamenten que el govern municipal vulgui mantenir el projecte a la mateixa ubicació, tot i l’oposició veïnal.

Des de l’òptica governamental, l’Ajuntament de Girona assegura que la trobada amb els veïns va ser positiva i que hi ha plantejaments que demanaven en què ja estan disposats a incidir. Concretament, estan oberts a fer un seguiment més acurat del que preveu la normativa actual per evitar qualsevol impacte a la zona, com per exemple l’aspecte mediambiental o d’aparcament.

Pel que fa a les obres del futur tanatori, l’Ajuntament de Girona ja va concedir la llicència perquè el projecte compleix tots els requisits legals establerts, i, per tant, ara és qüestió que l’empresa tiri endavant amb l’execució de les obres.

LA XIFRA

2
milions
d’euros és previst que inverteixi l’empresa funerària Àltima per construir el tanatori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Dimecres amb alguns ruixats, vent i temperatures més baixes

Barcelona

Els amos de Can Juncadella denuncien l’Ajuntament de Lloret pel camí de ronda

Lloret de mar

Les brigades de via pública fan 10.000 serveis anuals a Girona

girona

Banyoles es proposa reduir les deixalles de les proves esportives

BANYOLES

La remodelació de la cruïlla de l’Hipercor de Girona s’allarga un mes més

girona

Girona revisarà i arranjarà les cobertes de 80 equipaments

girona

Els comuns diuen no a la variant de les Preses

LES PRESES

Els corbs marins del Parc del Cap de Creus superen el pas del temporal ‘Glòria’

Roses

Els comuns diuen no a la variant de les Preses

LES PRESES