Urbanisme

Enderroc d’una part del nou hotel de Blanes per mal estat

El risc de caiguda obliga els promotors a reconstruir la façana de Can Mañach que dona al passeig amb els mateixos elements decoratius

L’establiment de luxe superarà els dos milions d’inversió

Els promotors del nou hotel de luxe de Blanes han hagut d’enderrocar de manera manual la façana de l’edifici (Can Mañach) que dona al passeig Cortils i Vieta. La galeria de la façana sud no està prou ben lligada amb l’edifici principal, i els promotors han demanat un canvi de la llicència a l’Ajuntament de Blanes, que hi ha accedit.

L’enderroc va començar dilluns i hauria d’haver acabat aquesta setmana, segons diu l’apoderat de la societat promotora, Societat Brava Track Investments SL, Miquel Munsó. Els responsables del projecte preveuen que l’establiment de luxe podria estrenar-se el segon semestre del 2021.

Un inversor egipci invertirà més de dos milions d’euros en la compra del terreny i en la nova construcció a Can Mañach, que tindrà un hotel de quatre estrelles superior amb una dotzena d’habitacions i un restaurant. El futur gestor dels dos establiments assumirà la inversió en l’interiorisme de l’espai. L’edifici, en la confluència entre el passeig, el carrer Muralla i el passeig de Dintre, té unes vistes sobre la roca de sa Palomera i està inclòs en el pla especial de protecció del patrimoni ambiental, paisatgístic, històric, artístic i arquitectònic de Blanes.

L’arquitecta responsable de la rehabilitació de Can Mañach, Anna Servià, ha explicat que els defectes de la galeria es deuen a les diferències de construcció. “L’edifici es va fer en dues fases diferents. Primer [a principis del segle XIX] es va fer l’edifici principal, amb parets de pedra de 50 centímetres de guix, i després [a principis de segle XX] es va fer la galeria, amb una sola fulla d’obra ceràmica molt prima [d’uns 15 centímetres]. I la galeria, constituïda a continuació, s’ha desvinculat de l’edifici principal.” A més, els rajols de la galeria s’han anat desfent, “oxidant” per l’efecte de l’humitat, de la sal –indica Servià– i hi havia perill que es col·lapsés, motiu pel qual l’han desmuntat de dalt a baix. Una gran esquerda era visible a banda i a banda del mur de la galeria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La recàrrega de vehicles deixa de ser gratuïta a Barcelona

Barcelona

Afronten el tram nord de la via verda de Figueres a Verges

FIGUERES

Els ‘natus’ fan 40 anys

girona

Arrenca el procés per acabar d’urbanitzar el barri de Ridaura, a Platja d’Aro

CASTELL-PLATJA D’ARO

Reconstrueixen la portalada de l’antic hospital de Cassà

CASSÀ DE LA SELVA

Més despesa el 2021 a Vilajuïga per millorar serveis i equipaments

Vilajuiga
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Més núvols i nova baixada de temperatura

barcelona

Pla d’inversió de 13 milions a Girona, sense suports

girona

Blocs de formigó per tancar els passos fronterers gironins

Girona