Urbanisme

Esquerra Unida de Sueca adverteix de pèrdues milionàries pels plans urbanístics paralitzats

Els sobrecostos que s'originen hauran de ser assumits pels propietaris dels terrenys en cas que no intervinga l'Ajuntament

Esquerra Unida de Sueca alerta del greu perjudici econòmic que la gestió política del govern local en les dues últimes legislatures de 2007 a 2015, va a provocar sobre les arques municipals i els propietaris afectats per tres plans urbanístics. A la vista dels fets, no resultaria aventurat parlar de milions d'euros, “ja que la confiscació a l'urbanitzador dels poc més de 700.000 de les garanties no cobrirà les necessitats”, segons ha manifestat el candidat a l'Alcaldia de la capital de la Ribera Baixa, Josep Blay.

Els PAI de les antigues instal·lacions de Pascual Hermanos (UEC-7) i C-8 i UEC-14, al costat del camí de Riola i carrer La Verónica, respectivament, porten anys paralitzats i havien sigut adjudicats a una mateixa empresa urbanitzadora, Franjuan Obras Públicas SL. Ara, davant la pressió dels afectats, el Ple de l'Ajuntament s'ha vist forçat a rescindir el contracte amb la mercantil que ha entrat en fase de liquidació.

Les portes d'un procediment judicial contra l'Ajuntament estan obertes. Van argumentar inactivitat i passivitat del Consistori en la urbanització parcial dels antics magatzems de Pascual Hermanos. Des de Franjuan van denunciar que se'ls va imposar obres no previstes en el projecte inicial per valor de 751.600 euros, quan el cost inicial del PAI era de 1.581.142 euros. Així, van exposar en el seu recurs presentat davant l'obertura de l'expedient resolutori del contracte, desestimat per l'Ajuntament, que van haver de realitzar obres no previstes en el projecte en les xarxes d'aigua potable, de sanejament i d'aigües pluvials; canvis de secció de vials; demolicions; desmuntatge d'una coberta tòxica de fibrociment (uralita); reconstrucció parcial d'una nau; i modificacions en les instal·lacions elèctriques.

Afectats per aquest mateix pla i dels altres dos paralitzats també han recorregut davant el Consistori la mateixa passivitat i inactivitat. El dany causat en el C-8 i UEC-14 encara no és quantificable. La seua execució es troba més endarrerida que el de Pascual Hermanos, que no arriba al 60% del projectat. La falta d'activitat ha provocat el farciment de terra de rases obertes i canonades.

Així, hi haurà llocs de la futura urbanització en els quals s'haurà de partir de zero. Açò comportarà el consegüent sobre cost que hauran d'assumir els propietaris «de no intervenir sentència judicial que condemne a l'Ajuntament, és a dir, a tots i cadascun dels veïns i veïnes de Sueca», ha significat Josep Blay.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Quinze anys d’un bum simbòlic

Quinze anys d’un bum simbòlic

Sant Pere Pescador

El mirador sobre el Fluvià, a Olot, pren forma

OLOT

Fogars i Hostalric, pendents de les ajudes pel ‘Glòria’

FOGARS DE LA SELVA

Disputa sobre el patrimoni industrial del vi a Vilafranca

vilafranca del penedès

Nou col·lector per a la recollida d’aigües residuals del barri vell de Palamós

palamós

La plantilla de Ryanair no accepta més reduccions

GIRONA

El nou CAP d’Olot s’obrirà el segon semestre del 2021

OLOT
Bicicletada en contra de la variant de les Preses

Bicicletada en contra de la variant de les Preses

Les Preses

El pla director urbanístic de la Costa Brava, a debat

GIRONA