La Borsa
Més valors
Economia

Banc Sabadell avança en el compromís amb la sostenibilitat

L’entitat bancària ha iniciat les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques al centre corporatiu de Sant Cugat de Banc Sabadell, per generar energia per a l’autoconsum en diferents espais del centre. D’altra banda, segueix potenciant el rènting de vehicles sostenibles

El mes passat es van iniciar les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques al centre corporatiu de Sant Cugat de Banc Sabadell, per generar energia per a l’autoconsum en diferents espais del centre.

El CBS de Sant Cugat –aquest és el nom oficial– té la superfície i les característiques adequades per dur a terme aquesta actuació, alineada amb l’estratègia de sostenibilitat del banc. El banc integra en la seva estratègia de sostenibilitat els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), situant la lluita contra el canvi climàtic en el centre de la seva activitat.

Avenços molt significatius, en els darrers anys, en la tecnologia fotovoltaica han permès millorar el rendiment dels panells i minorar el cost de les instal·lacions.

La instal·lació de les plaques fotovoltaiques permetrà, d’una banda, la reducció de la petjada de CO2, ja que reduirà les emissions en 364 tones a l’any, equivalent al CO2 que poden filtrar 18.200 arbres en un any. A més, també es contribueix a la disminució de la dependència energètica de tercers en poder produir per mitjans propis un 5,1% de l’energia que necessita el centre per a funcionar. Per altra banda, la instal·lació d’energia sostenible implica un increment de valor de l’immoble en incrementar la seva autonomia energètica.

El projecte preveu la instal·lació de plaques a la coberta de l’edifici sud (nuclis B, C, D i E), a la coberta de l’auditori i al pàrquing de visites –no es perden places d’aparcament– amb la col·locació de marquesines que aportaran, a més, ombra als vehicles estacionats. Està previst que les obres finalitzin a finals de desembre.

El centre d’oficines corporatives de l’entitat es va inaugurar l’any 2003 i actualment té uns 50.000 m² repartits en cinc mòduls i una plaça cívica anomenada Zona Fòrum. És el centre corporatiu més gran de Banc Sabadell.

18.200
arbres
poden filtrar, en un any, les 364 tones de CO2 que es reduiran amb la nova instal·lació fotovoltaica
364
tones
menys a l’any és la quantitat de reducció de CO2 que s’aconsegueix amb la nova energia sostenible

L’acció dels vehicles sostenibles

Gràcies a la seva flota de vehicles sostenibles, Banc Sabadell evita l’emissió de prop de 390 tones de CO2 a l’atmosfera cada any. Des de fa un temps a companyia ha demostrat el seu compromís per una mobilitat més sostenible i eficient amb un creixement en les operacions de vehicles Híbrids i Elèctrics, que a dia d’avui ja superen les 2.260 vehicles en circulació. Prop d’un 10% d’aquests vehicles no emeten cap tipus de gas contaminant a l’atmosfera, la qual cosa suposa un estalvi mitjà de 390 tones de CO2 cada any. El compromís de Sabadell Rènting no es basa únicament en les xifres de creixement de la seva flota ECO, si no en les accions de conscienciació llançades a clients i empleats, per introduir progressivament l’alternativa de mobilitat sostenible en la presa de decisió. Tot això acompanyat d’una gamma de vehicles ECO cada vegada més extensa i una xarxa d’especialistes en el territori que permet oferir solucions de mobilitat sostenible a mida per a les empreses. La situació actual ha generat una major conscienciació social així com noves necessitats de mobilitat. El Renting de vehicles de Banc Sabadell s’ha adaptat oferint solucions cada vegada més flexibles com el Renting per Quilòmetre o el Renting amb pagaments flexibles, opcions que ajuden a superar aquests moments d’incertesa.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Quan la lluita al carrer dona fruits
L’APUNT

Quan la lluita al carrer dona fruits

cALONGE I sT. aNTONI

Ponència per lligar turisme i gastronomia

A licitació per 8 milions la redacció i la direcció de l’ampliació de la Fira

Barcelona

Air Nostrum demana 103 milions d’euros dels fons per a empreses estratègiques per fer front a la crisi de la covid

barcelona

Pimec manté el procés judicial contra Canadell per “danys reputacionals” a la patronal

barcelona

Tremosa lamenta que l’Estat encara no tingui “cap compromís en ferm” per una planta de bateries: “Cal afanyar-nos”

barcelona

Calviño demana a Brussel·les “accelerar” l’aprovació dels plans de reformes perquè es faci en menys de dos mesos

Brussel·les

ActitudPro va facturar 2,1 milions l’any passat

barcelona
LUIS ROMERAL
Coordinador de Looming Factory

“Correm el risc de convertir-nos en el balneari de la resta del món”

barcelona