Societat

Cultura a través del menjar a la Taverna d’El Foment de Girona

El centre d’impuls de la llengua i dels tradicions del país obre el seu primer espai de restauració al Barri Vell

L’oferta inclou cervesa artesana, vi begut en porró i assortiment d’embotits

El Barri Vell de Girona té, des d’ahir al vespre, un nou local de restauració. Al número 13 del carrer Mercaders, entre la Rambla i el carrer Ciutadans, la Taverna d’El Foment s’afegeix a l’oferta gastronòmica i d’oci de la ciutat. “El nostre objectiu principal és esdevenir un lloc de referència per la procedència dels productes, per l’experiència del client i per la cultura que difonem a través del menjar”, va explicar el director de restauració d’El Foment, Jordi Roura.

La Taverna, situada on hi havia hagut el restaurant Mon Oncle, és un dels eixos de l’ampli projecte cultural i de país d’El Foment. Entre l’oferta gastronòmica, hi ha una cervesa de tirador artesana, assortiment d’embotits i formatges, un parell de cassoletes típiques catalanes, “un bon vi begut amb porró” i carns “d’excel·lents ramaders” del territori, segons informen els promotors. Hi haurà, per exemple, vins del sud de Catalunya i del País Valencià, carns del Pallars, sucs de Lleida, vermuts de Reus i formatges de les Illes Balears.

La Taverna obrirà de dimarts a divendres de les 5 de la tarda a la 1 de la matinada, i dissabte, de les 11 del matí a la 1 de la matinada de manera ininterrompuda, i diumenge, de les 11 del matí a les 4 de la tarda. El dilluns estarà tancat.

L’Escola, al davant de la Taverna, fomenta la cultura popular i fa uns mesos que funciona. Ofereix formació artística d’arrel tradicional basada en la dansa, la glosa i la cançó.

L’últim trimestre d’any obrirà el Centre d’El Foment, on s’oferiran cursos d’història, formacions en llengua, exposicions d’art, sessions literàries, tallers i treballs manuals, i espectacles i concerts, entre altres activitats. El 2022, l’epíleg d’El Foment: la Fonda, concebut com a restaurant més reposat i amb cuina més elaborada que La Taverna (i etiquetats en català).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Polèmica a Sant Hilari per les creus al cementiri

Sant HILARI SACALM
societat

Activitats d’estiu per a 17.175 menors en situació vulnerable

Màxima pressió a les UCI en una onada que està saturant els hospitals

Barcelona

El 43% de l’ingrés familiar a Girona és per pagar el lloguer

girona

Estudien amortir el so de les campanes de Banyoles

Banyoles

Un 24% dels joves atesos al centre de la Garrotxa han deixat la seva addicció

OLOT

Festes del Tura sense barraques i amb tres escenaris

Olot
SILVIA GÓMEZ SENENT
Especialista en l'aparell digestiu

“Els bacteris de l’intestí en fila fan dues voltes i mitja a la Terra”

Barcelona

Girona, seu d’un congrés sobre aigües residuals

girona